نحوه ساخت قالب سیلیکون چگونه انجام می گیرد؟ قالب سیلیکونی به عنوان یک گزینه قدرتمند هستند، که از آن ها برای ساخت مواد مختلف استفاده می شود. این محصولات طیف گسترده ای از مزیت ها را ارائه می دهند. این قالب ها از دوام و پایداری بالایی برخوردار هستند، به همین دلیل کاربران می توانند، بدون ترس از شکستگی به صورت مکرر از آن استفاده کنند. نکته مهم در رابطه با این قالب ها مقاومت بالای آن ها در برابر سرما، میکروب و قارچ می باشد.
نحوه ساخت قالب سیلیکون به مقدار زیادی با شیوه ی ساخت قالب های ریخته گری متفاوت می باشد. لاستیک های سیلیکونی از ویژگی های خاصی برخوردار هستند، این محصولات دارای پلیمرهای مصنوعی می باشند، که از ستون فقرات Si-o برخوردار می باشد، که به شکل متناوب می باشند. برای ساخت این قالب ها یک کاتالیزور به سیلیکون ها اضافه می کنند. استفاده از این کاتالیزور باعث می شود، که بین مولکول های سیلیکون و کاتالیزور پیوند مورد نیاز برقرار گردد. در ادامه دو قسمت را که از پیش مشخص شده، را با همدیگر ترکیب می کنند. بعد از اینکه از مخلوط شدن کاتالیزور و سیلیکون مطمئن شدند، به ادامه عملیات می پردازند.
در ادامه نحوه ساخت قالب سیلیکون لازم است، که رزین ترموپلاستیک در ظرف های مخصوص مانند بشکه ها حرارت دیده و گرم شوند. بعد از انجام فرایند گرمادهی آن را به یک قالب سرد تزریق می کنند. در حالت کلی باید بگوییم، استفاده از ترموپلاستیک ها برای ساخت قالب سیلیکونی یک اصل مهم می باشد. در ادامه فرایند باید به پلاستیک مایع فرصت دهید، تا بین دمای 5 تا 25 درجه سانتیگراد قرار گیرد، به شکل خنک در بیاید. بعد از این مرحله مجددا آن را به یک قالب گرم تزریق کنند.
نحوه ساخت قالب سیلیکون به این شکل است، که قابلیت تحمل تغییرات حرارتی و دمایی را دارد. همین امر باعث شده ، این محصول را برای ساخت و تولید قطعات صنعتی مختلفی مورد استفاده قرار دهند.
نحوه ساخت قالب سیلیکون به دلیل مزایای زیادی که دارد، در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برخی از این مزیت ها را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.
یکی از مهمترین مزیت های قالب های سیلیکونی انعطاف پذیری بالای این محصولات می باشد، که باعث سادگی کار با آن ها شده است. ساختار سیلیکونی قالب ها باعث شده، تا در مقایسه با مواد سخت تر نظیر انواع پلاستیک ها سبکی و انعطاف بیشتری را ارائه کند. فرایند جداسازی در این قالب ها بعد از تشکیل شدن کامل قطعه به درستی انجام می گیرد. انعطاف پذیری بالای این قالب ها باعث می شود، احتمال بریدگی و شکستگی کمتری در قالب ها و قطعات شکل گرفته درون آن ها وجود داشته باشد.
در ادامه نحوه ساخت قالب سیلیکون در اکثر موارد، این قالب ها ریزش های زیادی خواهند داشت. با این موارد طول عمر قالب ها می تواند، متفاوت باشد. هر اندازه طرح های شما پیچیده تر و ریخته گری دقیق تر و بیشتر باشد، احتمال تخریب سریعتر قالب ها وجود دارد. در صورت نگهداری صحیح از این قالب ها مثل شستن آن ها با آب و صابون ملایم می توانید بدون انباشتگی تا مدت زیادی از این قالب ها استفاده کنید.
قابلیت ضد زنگ بودن آن باعث شده، این محصول برای مواد غذایی و پزشکی مناسب باشد. مقاومت حرارتی بالا و عدم ایجاد حساسیت و آلرژی از دیگر ویژگی های این محصول است.
در این مطلب به بررسی نحوه ساخت قالب سیلیکون و مزیت های آن پرداختیم. برای خرید قالب های سیلیکون استاندارد به پارسیان کارا https://parsiankara.com/ به عنوان یک مرکز تخصصی مراجعه کنید.