مزایا و معایب تکنیک پیش‌تنیدگی

مزایا و معایب تکنیک پیش‌تنیدگی نشان می دهد که استفاده از تیرچه پیش تنیده برای برخی از پروژه های عمرانی مناسب است.

تیرچه های پیش تنیده به سبب خصوصیات خاص خود از بهترین مصالح ساختمانی به شمار می آیند. تیرچه پیش تنیده، یک تیرچه بتنی با فناوری خاص تولید است که در آن میلگردهای فولادی با تنش تسلیمی بالا داخل بتن کار می شوند و پیش از بارگذاری تکمیلی، کششی به آن داده می شود. با اعمال تنش های فشاری به بتن، تیرچه به قدرت بیشتری برای تحمل بار دست پیدا می کند و به بیشترین مقاومت کششی می رسد.

تولید تیرچه پیش تنیده

قبل از بررسی مزایا و معایب تکنیک پیش‌تنیدگی با نحوه تولید تیرچه پیش تنیده به صورت خلاصه آشنا می شویم. برای تولید تیرچه پیش تنیده باید از مفتول های سیمی با قطر مشخص استفاده کنند. روال کار بدین صورت است که تعدادی سیم مفتول در کنار یکدیگر، استرند را ایجاد می کنند و با تشکیل استرندها، کابل بوجود می آید که در تیرها و سقف ها به کار می رود.

به منظور شکل گیری نیروی پیش تنیدگی در بتن پیش تنیدهhttps://betonpishfeshordeh.com/ باید مفتول ها به مقاومت بیشتر از نیمی از مقاومت نهایی خود برسد و پس از آن بتن ریزی صورت بگیرد. زمانیکه بتن به حالت ایده آل رسید، باید سیم ها رها شوند. در چنین شرایطی بتن در معرض فشار خواهد بود.

مشخصات تیرچه پیش تنیده

با بررسی مشخصات و مزایا و معایب تکنیک پیش‌تنیدگی می توانید درباره استفاده از آن برای ساخت و سازهای خود تصمیم گیری کنید. مشخصات اصلی این تیرچه ها این است که مقطع بتنی تیرچه پیش تنیده به صورت T مانند می باشد.

مقاومت فشاری 28 روزه نمونه های مکعبی بتن باید از 350 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و دو برابر تنش فشاری بخش زیرین تیرچه ها پایین تر می باشد. چرا که برخی از بخش ها ضمن تحمل فشار ناشی از پیش تنیدگی باید در معرض بارگذاری قرار بگیرند و فشار حاصل از آن را تحمل کنند. به منظور اطمینان بیشتر، مقاومت فشاری باید از دو برابر تنش فشاری بخش زیرین تیرچه ها پایین تر باشد. سیم ها باید در بخشی واقع شوند که تنش فشاری در بخش تحتانی بالاتر از تنش فشاری بخش فوقانی باشد. تیرچه پیش فشرده فاقد آرماتورهای عرضی می باشد. چرا که نیروی پیش تنیدگی در تیرچه سبب افزایش مقاومت برشی بتن می شود و احتیاجی به آرماتورهای عرضی نمی باشد.

بررسی مزایا و معایب تکنیک پیش‌تنیدگی

مواردی که موجب ترغیب به استفاده از تیرچه ها شده اند شامل کاهش مصرف بتن، عملکرد بهتر نسبت به تیرچه ها، افزایش سرعت بتن ریزی، مقاومت بسیار بالاتر در مقایسه با سایر تیرچه های فلزی و بتنی، سبکی وزن تیرچه و کاهش وزن سازه، افزایش مقاومت سازه، امکان اجرا تا دهانه های 12 متر، عدم مشکل زنگ زدگی و فرسودگی کابل ها و افزایش مقاومت سقف در برابر بارهای مرده و زنده می شود.

مواردی که به عنوان معایب تیرچه پیش تنیده مطرح می شود و باید مورد توجه قرار بگیرد تا این تیرچه برای هر سازه ای به کار نرود شامل به صرفه نبودن برای دهانه های بالاتر از 12 متر، عدم امکان برش و لزوم سفارش ابعاد برای استفاده در ابعاد مشخص و جابه جایی دشوار آنها است.

قیمت تیرچه پیش تنیده

اگر بعد از درنظر گرفتن مزایا و معایب تکنیک پیش‌تنیدگی تصمیم به استفاده از آن گرفتید، آن را از یک کارخانه بزرگ و حرفه ای خریداری کنید تا ضمن دریافت باکیفیت ترین تیرچه پیش تنیده، با هزینه مناسب تری به خرید آن اقدام کنید و هزینه ای بابت سود واسطه ها پرداخت نکنید. قیمت بر اساس نوع تیرچه پیش تنیده و کیفیت مواد اولیه تیرچه ها تعیین می شود. نوسانات قیمت مصالح شامل حال این مصالح نیز می شود. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد