مقایسه دال پیش تنیده با یوبوت و وافل

مقایسه دال پیش تنیده با یوبوت و وافل نشان می دهد که هر یک برای چه سازه ای مناسب تر هستند. تفاوت میان این سقف ها در موارد متعددی می باشد.

هر یک از انواع سقف ها برای اجرای سازه ای مناسب هستند. سازندگان باید با درنظر گرفتن شرایط پروژه درباره انتخاب نوع سقف، تصمیم گیری کنند.


سقف وافل چیست؟

مقایسه دال پیش تنیده با یوبوت و وافل را از تعریف سقف وافل شروع می کنیم. دال وافل در دسته سقف های مشبک است. سقف وافل به سبب انتقال بار در دو سمت مانند دال دوطرفه عمل می کند. در این سقف میلگردهای تقویتی و اتصال آنها به تیرها، دیگر وجود ندارد. ضخامت وافل از 85 الی 100 میلی متر متفاوت است و عمق آن نزدیک به 300 تا 600 میلی متر می باشد.

در این تکنیک، قالب های مربعی شکل برای بوجود آوردن فاصله میان تیرهای عرضی به کار می روند. در سقف های تیرچه بلوک، یونولیت به عنوان قالب بتن به کار می رود و بعد از اجرا در سقف ها باقی می مانند. اما در سقف وافل، به قالب هایی از جنس پلاستیک احتیاج است که بعد از بتن ریزی از محل خود خارج می شوند و سقف به صورت مشبک درخواهد آمد.


سقف پیش تنیده چیست؟

در ادامه مقایسه دال پیش تنیده با یوبوت و وافل با سقف پیش تنیده آشنا می شویم که با استفاده از بتن پیش تنیده https://betonpishfeshordeh.com/ اجرا می شود. سقف بتنی پیش تنیده با سیستم باندد که در پل های بتنی متداول است، کار می شود. مصالحی مانند استرند پیش تنیدگی بدون روکش، انکوریج، گیره، گوه، غلاف گالوانیزه، وصله غلاف، فوم، هواکش تزریق لوله تزریق، شلنگ تزریق، چسب، میلگرد اسپیرال و ... برای اجرای سقف پیش تنیده به کار می روند. اجرای سقف پیش تنیده با مزایای متعددی همراه است که موجب شده است سازندگان برای اجرای سقف سازه های عمرانی بزرگ، این روش را انتخاب کنند.


مقایسه دال پیش تنیده با یوبوت و وافل از جنبه های گوناگون

از چندین نظر به بررسی تفاوت این دو می پردازیم:


سیستم اجرای مناسب دهانه بزرگ

سقف های مختلفی مانند سقف پیش تنیده، سقف وافل و ... برای اجرای سقف دهانه های بزرگ به کار می روند. سقف پیش تنیده در ایران مخالفان زیادی دارد که این مسئله ممکن است به دلیل کساد شدن فروش برخی از عرضه کنندگان مصالحی مانند تیرچه و یونولیت باشد. اما سقف پیش تنیده می تواند به کاهش وزن سقف و افزایش مقاومت آن کمک زیادی کند. سقف پیش تنیده برای سازه های دهانه های بزرگ مناسب است و سبب کاهش ستون ها می شود.


ضخامت سقف

با مقایسه دال پیش تنیده با یوبوت و وافل متوجه می شویم که یک تفاوت دیگر سقف ها، ضخامت سقف می باشد. سقف پیش تنیده در مقایسه با سقف وافل و یوبوت نازک تر است. در مواردی، تفاوت ضخامت میان این سقف ها نزدیک به 40 درصد است. در نتیجه ارتفاع سازه های پیش تنیده کمتر است و به بتن و میلگرد کمتری نیازمند می باشند. همچنین هزینه های نازک کاری و سفت کاری در سازه های پیش تنیده بسیار کمتر از سازه های وافل و یوبوت می باشد.


بررسی طراحی سازه در مقایسه دال پیش تنیده با یوبوت و وافل

سقف پیش تنیده با توجه به آیین نامه های 2800 و مبحث 9 در ایران با هر نوع سیستم سازه ای قابل اجرا هستند. اما دیگر سیستم ها بر اساس ارتفاع با محدودیت های انتخاب نوع سیستم روبرو هستند و این مسئله سبب می شوند که مهندسان در طراحی با مشکلاتی روبرو شوند. اما سقف پیش تنیده، این مشکلات را ندارد و لزوم استفاده از تیر در سقف سبب افزایش ضخامت و ارتفاع تیر می شود. امکان کوتاه کردن آویز تیر و اندازه آن در سیستم پیش تنیده وجود دارد اما در دیگر سقف ها این امکان وجود ندارد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد